VV House

Location: Mexico City, Mexico
Architect: Bernardo Gómez-Pimienta, Luis Enrique Mendoza, Jesús Morones, Rafael Gamo
Collaborators: Loreto Lara, Carolina Inostroza 
Year: 2017

VV House. The project is located in a suburb in the south of Mexico City, surrounded by houses trying to stand out from the environment, by their color, textures and sloped roofs covered with tiles. To take the advantage of the excessive slope of the terrain, the design proposes most of the program below the street level. Leaving a low rise building façade with a green roof covered with medicinal vegetation .
Leaving the garage and main entrance in the frontal restriction of the site, the access to the house is through a bridge that arrives to a structural core surrounded by the stair, descending to the social areas with a glass façade providing natural light to the inside; below there are bedrooms connected with the garden. The master bedroom is over the social area under the green roof.