HDX Workshop

Location: Valle de Bravo
Architect: Bernardo Gómez-Pimienta, Samael Barrios
Photography: Rafael Gamo
Year: 2005

HDX Workshop The project is an addition to a house designed in 1987 for the same client. It consists of a guest room and a studio for the owner, both spaces where conceived as independent volumes with a large terrace that articulates the old house and the new program. In a first construction stage, the guest’s room and the terrace have been built. The guest’s room skin is a red channeled plate that aims to create shadows on the
box’s surface, while contrasting with the deep surrounding vegetation. Two of the most important issues of the design were the client’s reduced budget as well as minimizing construction times. Despite the age difference between the two buildings, the new project create an interesting and contrasting dialogue that harmonizes with the site and the existing construction.